Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću je u predmetu Broj: 01 0 K 019226 24 Kv 4, odlučujući po službenoj dužnosti o opravdanosti daljeg zadržavanja u pritvoru optuženog Irmana Žerića zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dana 22.01.2024. godine donijelo rješenje kojim se prema optuženom produžava pritvor za 2 (dva) mjeseca, a isti može trajati najduže 3 (tri) godine nakon potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru..

Optuženi se tereti da je 30.06.2023. godine u ulici ‘Hasan-bega Bišćevića’ u Bihaću, upravljajući vozilom marke ‘fiat-stilo’, a pritom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović i u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo 01.07.2023.godine.

Nakon toga je, kako se u saopćenju navodi, optuženi putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalbu Vrhovnom sudu FBiH u roku od tri dana od dana prijema. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja.

(dijasporainfo.net)