U Kantonalnom sudu u Bihaću nastavljeno je suđenje Muhamedu Budimliću optuženom za ubistvo bihaćke advokatice Jasmine Koričić 13. februara prošle godine. Izvođeni su dokazi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) a sudsko vijeće je saslušalo Elmu Karahasanović iz Odjela forenzike Federalne uprave policije (FUP) koja je sudski vještak biološke struke.

Karahasanović je sa radnom kolegicom Majom Martinović -Muk, koja će biti naknadno saslušana, vještačila biološke tragove sa mjesta ubistva i predmete iz kuće optuženog Budimlića a po naredbi Tužilaštva USK.

Ustanovljeno je identičnost DNA profila na crnoj traci i grlliću PVC flaše koji su izuzeti sa mjesta ubistva sa DNA profilima sa opušaka cigarete i staklene čaše koji su kasnije pronađeni u kući optuženog Budimlića.

Njemu je također uzet bris iz grla pa je upoređivanjem konstatovana aposolutna podudarnost.

Ovakav ishod nije se dopao advokatu odbrane Hamdiji Veladžiću koji je prvo tražio od suda da Karahasanović ne iznosi iskaz jer je ona šefica Maji Martinović Muk, a nakon njenog davanja iskaza zatražio je da mu se dostave elektroferogrami odnosno tabelarni rezultati DNA profiliranja njegovog branjenika.

Suđenje se nastavlja 20 septembra.

/avaz