Šuhret Fazlić tokom posjete Beogradu susreo se sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem

abc.ba
Kabinet gradonačelnika grada Bihaća prije nekoliko dana objavjestio je javnost da se gradonačelnik Fazlić susreo sa generalnim direktorom Aerodroma Nikola Tesla Sašom Vlaisavljevićem i razgovarao o mogućnostima saradnje. Sudeći po današnjoj objavi na facebook profilu gradonačelnika Fazlića on se u Beogradu sastao i sa predsjednikom Liberalno-demokratske partije i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije Čedomirom Jovanovićem.

Na svom profilu uz fotografiju sa Jovanovićem stoji i sljedeći tekst:

“Tokom posjete Beogradu imao sam priliku za susret i ugodan razgovor sa predsjednikom Liberalno-demokratske partije i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije Čedomirom Jovanovićem. Osim što je dobar političar, Čeda je zasigurno pacifista, dokazani demokrata i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine.”

Čedomir Jovanović zasigurno je jedan od najpopularnijih srpskih političara u Bosni i Hercegovini. Zalaže se da Srbija prizna neovisnost Kosova, nemalo puta javno priznaje kako je u Srebrenici izvršen genocid i jedan je od rijektih koji je tokom posljednjih izricanja presuda haških osuđenika iz Srbije slao poruke koje nisu nacionalističke. Stavovi koje Čedomir Jovanović zastupa su oni koje će se malo tko danas u Srbiji javno i glasno zastupati.

Nije ovo priča o Srebrenici, ovo je tema na kojoj se vidi da l…

Nije ovo priča o Srebrenici, nije ovo priča o Podujevu, ovo je tema na kojoj se vidi da li smo mi ljudi ili smo one životinje koje su nam nanele tako veliku sramotu. Da se u ovoj zemlji ludilo sankcionisalo, ne bi bilo tog „Zida plača“ ispred Skupštine, i ne bismo crveneli kao što crvenimo kad pogledamo šta su neki među nama uradili, nanoseći najmanje štetu sebi, a posebnu veliku i trajnu štetu našem narodu. Kao Skupština smo dužni da stanemo u zaštitu naših sudova koji su donosili hrabre i beskompromisne presude o ratnim zločinima i na Kosovu i u BiH, skidajući tu ljagu sa našeg lica. Ko je odgovoran za Štrpce? Ko su oni koji su tamo ubijeni? Ko je odgovoran za Sjeverin? O tome se radi, to su naši građani, o njima danas treba da se misli. Na ovo ludilo tačka da se stavi.

Posted by Čedomir Jovanović on Wednesday, 16 November 2016

.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...