Čovjek je bio u parku kada je kojot preskočio ogradu i prišao njegovom pitbulu, koji je bio mnogo veći od kojota.

Vlasnik je snimio susret. Na snimku vidite kako životinje zure jedna u drugu nekoliko sekundi prije nego što kojot postane agresivan. Kada kojot pokuša da ugrize psa, vlasnik viče i uspijeva otjerati kojota.

Za to treba malo hrabrosti…Pitbul je jedan od najžešćih pasa. Imaju reputaciju zločestog i štetnog psa, ali to općenito uopće nije slučaj. U stvarnosti, oni su jedni od najdruželjubivijih pasa koji vole ljude.

Oni su lojalniji od bilo čega drugog, a napadi su obično rezultat namjernog nasilnog treninga ili nepravilne obuke.

Kojot je viđen kako preskače ogradu u parku i kreće pravo prema pitbulu s druge strane.

Par se međusobno povećava njušeći jedno i drugo. U početku je to prilično normalan susret psa, ali kojot ne može a da ne pomisli na večeru i odlučuje da postane agresivan s pitbulom.

To je hrabar potez kojota koji manji od pitbula. Ovaj video snimak je dokaz da mali kućni ljubimci nisu jedini koji su u opasnosti od napada kojota.

Video je pregledan skoro deset miliona puta, a neki su komentarisali:- Nije počeo zvati svog psa sve dok nije shvatio da gubi. Da, to je pravi ljubitelj životinja za vas

– Kojotu je trebalo 10 sekundi kontakta očima da objasni pitbulu da mu članstvo u teretani ovog puta neće pomoći…

– Pit Bull je izgubio takmičenje u gledanju. Divljina je uvijek više divlja nego pripitomljena.

– “Ja sam ljubitelj životinja”, ali tipu treba pola minute da vidi hoće li njegov pas rastrgati kojota. Kada je vidio da pas bježi, ulazi.

– 10 sekundi se naziva “borba oko očiju”. Onaj ko prvi skrene pogled gubi. To je znak slabosti. Tako je kojot pobijedio u borbi oko očiju i postao fizički agresivan.

U nastavku pogledajte susret kojota i pitbula u parku.

Molimo, PODIJELITE ovo sa prijateljima i porodicom.