Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto, održava se u Bihaću 18. godinu zaredom, a jedan je od najvećih festivala scensko-teatarskih umjetnosti u zemlji danas su najavili čelni ljudi Kulturnog centra Bihać i gradske uprave Bihaća. Prema riječima Mujage Dedića , direktora KC Bihać, Festival „Bihaćko ljeto“ otvara se 9.jula festivalskim karnevalom na kojem će učestvovati livanjske mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, Plesni klub Virus, Triko Cirkus Teatar , glumci Teatra mladih iz Bihaća i nezaobilazni Raif Ferhatović u ulozi samuraja.

„ Učinili smo maksimum napora da i ovaj tzv. Punoljetni Festival organiziramo na najboljem mogućem nivou i evo od 9. Do 22.jula Bišćani će imati priliku vidjeti deset predstava za odrasle, dvije dječije predstave, dvije izložbe i dva muzička koncerta. Prvi koncert biti će na samo veče otvaranja Festivala na gradskom trg u gdje ćemo imati priliku uživat u koncertu grupe Camino Verde koja slavi 25.godina postojanja, a drugi koncert rezervisan je za Sarajevo Big Band“-kazao je direktor Mujagić.

13568810_563414757117174_818644491678351533_o

Ističući da je gradska uprava Bihaća od samog osnivanja Festivala scenskih umjetnosti bila generalni pokrovitelj i podrška realizaciji jednog od prepoznatljivih kulturnih događaja u našoj zemlji, Ermin Zulić, sekretar organa uprave i Fuad Mujagić, savjetnik u Kabinetu gradonačelnika, kazali su da je ulaganjem u oblast kulture preko 1,5 miliona KM u protekle tri godine , opravdan epitet Bihaća kao kulturnog središta Unsko-sanskog kantona.

13580374_563414840450499_2270410734612174043_o

„ Gradska uprava Bihaća podržava rad Kulturnog centra u Bihaću, Gradske galerije, kulturno-umjetničkih društava i organiziranje različitih kulturnih događaja jedinstvenih za našu državu. Tu se prvenstveno misli na Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”, tradicionalnu manifestaciju “Ulicom Bišća”, brojne izložbe koje realizira Gradska galerija , likovnu koloniju u Kulen Vakufu, te brojne manifestacije i priredbe koje uz podršku grada Bihaća organiziraju i realiziraju bihaćka kulturno-umjetnička društva.Stoga se radujemo još jednom Festivalu scenskih umjetnosti uz želju da Bišćani uživaju u svim sadržajima i još jednom pokažu da grad bez pozorišta i pozorišne sale itakko ima pozorišnu publiku koja je da tako kažem željna ovog vida kulture „-kazao je Ermin Zulić, sekretar organa uprave Bihaća.