Ministarstvo za obrazovanje USK i Pedagoški zavod organizovali su danas 28. put svečanu promociju najuspješnijih učenika i nastavnika u USK za 2023/2024. školsku godinu. Cilj promocije je da se iskaže značaj učenicima generacije u svim osnovnim i srednjim školama, te učenicima koji su na različitim takmičenjima ostvarili značajne rezultate, kao i njihovim nastavnicama čiji angažman u obrazovanju, usmjeravanju i ohrabrivanju ovih učenika da budu što bolji mora biti istaknut i pohvaljen.

Ministarstvo za obrazovanje i Pedagoški zavod USK upriličili su danas svečanost zajedničke dodjele diploma učenicima osnovnih i srednjih škola USK-a koji su bili najuspješniji na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima. Na ovaj način pokušavamo im dati vjetar u leđa da i u vremenu pred nama nastave ostvarivati dobre rezultate jer znanje koje postižu, samo je njihovo i niko im ga ne može oduzeti, istakao je Nuho Kurtović, v.d. direktora Pedagoškog zavoda USK.

Ministar obrazovanja USK-a, Denis Osmankić, čestitao je najuspješnijim učenicima i nastavnicima na uloženim naporima i pokazanom znanju.

Inače, učenici su se takmičili u šest etapa: školska, općinska, kantonalna, federalna, državna i međunarodna takmičenja, a dobri rezultati su postignuti na nivou osnovnih i srednjih škola. Na današnjoj svečanosti 145 učenika i 135 nastavnika mentora je dobilo priznanja i diplome, ali i financijsku podršku za postignute rezultate na takmičenjima.

Izvor: rtvusk