Samo dobrotom idemo naprijed, poručio je taksist Milorad i dodao kako brojne njegove kolege ovakva dobra djela čine svakodnevno, ali često se za to ni ne sazna.

Beogradski taksist Milorad Rafailović oduševio je regiju nakon što se društvenim mrežama proširio video u kojem odbija naplatiti vožnju dvjema starijim gospođama.

– Djevojke, u redu je, imam i ja majku kući – rekao im je taksist.

Milorad je za Telegraf ispričao kako je oduvijek bio slab na starije ljude i žene s djecom, a naglasio je kako mnoge njegove kolege ovakva dobra djela čine svakodnevno, ali se za njih nikada ne sazna.

– Mi između sebe razmjenjujemo takve situacije, tako da nije ni slučajno ni rijetko… Kolegama bih poručio da nastave biti ljudi kakvi jesu i da imaju još malo više empatije za starije građane. Ipak smo mi tu za njih, a bili smo tu i kad su bile poplave i sve nedaće koje su pogodile našu zemlju, tako da samo dobrotom idemo naprijed – poručio je Milorad.

Jedna scena zauvijek će mu ostati urezana u sjećanje, kaže, a to je kada je baki s demencijom pomogao da dođe do svog doma, pa se taj susret pretvorio u mnogo više od jedne besplatne vožnje.

View this post on Instagram

A post shared by Milorad Rafailovic (@miloradrafailovic)

– Najemotivnije je bilo kada sam vozio bakicu koja od demencije nije znala gdje joj je kuća ni kako joj se kći zove. Uzeo sam osobnu iskaznicu. Adresa je bila u Medakoviću, krenuli smo i pred zgradom koju ne prepoznaje stali. Tada sam u njenom telefonu našao žensko ime. Kći je sišla uplakana. Htjela je platiti vožnju, ali naravno da nisam uzeo novac – ispričao je Milorad.

(24sata.hr)