Piše: Biscani.net

Tehnički fakultet u Bihaću nastavlja proširivati svoje aktivnosti praktične nastave i suradnje sa uspješnim privrednim subjektima.

Posjeta predstavnika fakulteta kompaniji IDK Studio u Bihaću označio je važan korak u tom smjeru. Dekan, profesor dr. Damir Hodžić, zajedno s voditeljima elektrotehničkog i tekstilnog odsjeka, profesorima dr. Jasnom Hamzabegović i docentom mr. Dejlom Ramić, te studentom II godine elektrotehničkog odsjeka Suadom Kucalovićem, razgovarali su s direktorom kompanije IDK Studio, Dinom Kišmićem, o potencijalnim aktivnostima koje bi koristile studentima fakulteta.

IDK Studio je kompanija specijalizirana za pružanje širokog spektra internet usluga za različite veličine preduzeća širom svijeta. Njihova ekspertiza obuhvata web dizajn, web programiranje, mobilni razvoj, web hosting, grafički dizajn, web marketing i mnoge druge usluge.

U skladu sa sastankom, dogovoreno je potpisivanje okvirnog sporazuma o saradnji. Ovaj sporazum obuhvatit će mogućnosti za studente Tehničkog fakulteta da sudjeluju u različitim stručnim i praktičnim aktivnostima, zajednička partnerstva na određenim projektima od interesa za društvenu zajednicu te organiziranje predavanja istaknutih stručnjaka na fakultetu. Ova saradnja predstavlja značajan korak u unapređenju praktične obuke i povezivanju sa relevantnim industrijama.