Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću osvojio prvo mjesto u Sarajevu: Dvije sestre i brat iz Bihaća proglašeni najboljim inovatorima!

usn.ba
Na inovacijskom izazovu, organiziranom u okviru kongresa Student and Young Professional “Innovation Nation” koji je održan u Sarajevu učestvovalo je 12 ekipa

Više od 450 studenata iz Bosne i Hercegovine, 30 govornika iz 14 zemalja svijeta te više od 40 predstavnika kompanija iz BiH i inostranstva učestvovalo je na ovogodišnjem kongresu Student and Young Professional “Innovation Nation” koji je održan u Sarajevu. Tokom kongresa studenti i mladi profesionalni inženjeri imali su priliku da učestvuju i na prvom državnom inovacijskom ekspozeu koji se sastojao od 50 izloženih projekata i inovacija. Pobjedničko prvo mjesto ostvario je tim Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću sa svojim projektom.

Na inovacijskom izazovu, organiziranom u okviru kongresa Student and Young Professional “Innovation Nation” koji je održan u Sarajevu učestvovalo je 12 ekipa koji su predstavili inovativne projekte pred žirijem svjetskih stručnjaka. Najboljim je proglašen tim Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, 2 sestre i brat: Silmija Ferizović-Topoljak, Harun i Samida Ferizović, koji su se predstavili sa projektom “Vertikalne vjetroturbine sa stacionarnim samopodešavajućim lopaticama”.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...