Težina snijega uzrokovala rušenje desetina krovova u Bihaću

usn.ba

Težina snijega uzrokovala je u Bihaću rušenje desetina krovova, na stambenim, pomoćnim i školskim objektima.

Seadu Bešireviću koji se bavi uzgojem biljaka, snijeg je uništio staklenik, a zatim i krov proizvodne hale. Sead s tugom ponavlja kako je snijeg srušio staklenik i kaže kako su se iznenadili što krov proizvodne hale nije izdržao.

Seadova firma se bavila uzgojem rasadnog materijala, ukrasnog drveća i biljaka, a ove godine su planirali da investiraju u uzgoj zimskih jagoda. Od ove ideje barem zasad neće biti ništa.

Bez drva i često bez struje, korisnici javnih kuhinja iz rubnih područja, sada ne mogu ni do jednog toplog obroka. U Imaretu kažu da će se pobrinuti da niko ne bude gladan. Alen Prošić upravitelj ove javne kuhinje kaže da imaju brojeve telefona svojih korisnika i da će ih sve obići do vikenda kako bi osigurali da imaju dovoljno hrane. Kako kaže Prošić, od danas će svi koji su promrzli od 8 do 16 sati moći navratiti u Imaret, osvježiti se i nastaviti dalje.

I pored ogromnih sniježnih nanosa, odsječenih naselja nema, prohodnost puteva je osigurana, a nema problema ni u snabdijevanju električnom energijom ni pitkom vodom. Nastava je već treći put u ovom polugodištu obustavljena u srednjim i osnovnim školama.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...