Pitanje je jednostavno – što je groznije: čarape preko trenirke ili goli gležnjevi?

Naravno, u komentarima se razvila žustra rasprava, a skor je, ovako od oka, otprilike 50:50, objavio je portal “Index.hr”.9 stvari koje žene u Skandinaviji rade drukčije od ostatka svijeta i zbog toga su sretnije

Brojna istraživanja potvrđuju kako su indeksi sreće kod žena među najvećima na svijetu u skandinavskim zemljama.

Donosimo 9 stvari koje žene u Skandinaviji rade drukčije od ostatka svijeta i sasvim sigurno doprinose njihovom osjećaju sreće.


Često preuzimaju inicijativu, ne čekaju da muškarac napravi prvi korak

Podjednako i u poslovnom i u privatnom životu – žene u Skandinaviji često će preuzeti inicijativu i osigurati da dobiju što žele. Bilo da traže povišicu ili da prve pošalju poruku dečku koji im se sviđa.


Nisu tipične kućanice

Kućanski poslovi u Skandinaviji ravnopravno su raspoređeni, što uključuje i odgoj djece koja su često očeva briga. Pomaže i što zakoni u Skandinaviji garantiraju očevima 90 dana porodiljnog dopusta


Uživaju i ne opterećuju se godinama

Žene u Skandinaviji vjeruju kako svako desetljeće nosi svoja veselja i ne opterećuju se godinama i starenjem toliko koliko to čine ljudi u ostatku svijeta. Svoje godine nose s ponosom i to je jedan od razloga zbog kojih su indeksi sreće među ženama posebno visoki u kasnijoj životnoj dobi u Skandinaviji.


Ne zamaraju se trendovima

Skandinavske žene tipično će trošiti dosta novca na odjeću, ali ne zato što prate svaki trend nego zbog toga što kupuju najkvalitetnije materijale. I komade koji su klasični i neovisni o trendovima. U Norveškoj su poseban hit proizvodi od vune.


Ne provode mnogo vremena kuhajući

Trik je u tome što mnoge skandinavske obitelji kompleksne obroke mijenjaju – sendvičima! Matpakke je tipično norveška tradicija u kojoj se sendvič za ručak sprema u foliju od voska, a jako često će se jesti sendvič i za doručak dok je večera rezervirana za lagana jela od krumpira i lososa.


Nema nepotrebne drame

Rijetko ćete vidjeti Skandinavce kako rade velike scene i dramatiziraju. U svakoj situaciji prvi instinkt je potražiti racionalni način rješavanja problema čime se izbjegavaju brojni konflikti.


Uvijek se odijevaju u skladu s vremenom

Vrijeme je važnije od trendova. Ako pada kiša, žene u Skandinaviji će nositi kabanicu i neće se zamarati je li to u trendu.


Ne vježbaju zbog izgleda

Vježba je za Skandinavke užitak te se upuštaju u one aktivnosti koje ih zabavljaju. Neće ići u teretanu samo da bi izgledale dobro već će radije otići u šetnju, u planine ili neku drugu aktivnost koja ih ispunjava.


Nose minimalistički nakit

Svakodnevni nakit je jednostavan i klasičan, rijetko kada kičast i velik.


Ne ulaze u brak zbog pritiska društva

Žene u Skandinaviji veoma cijene svoju slobodu i u brak ulaze kad žele i kad su spremne. Nikakvi pritisci u tome ne pomažu i mnoge odabiru “sambo” život. To je termin koji označava život i dugu vezu s partnerom koja nikad ne završi udajom.


(index.hr)