Jedan je tip glisirao morem i usput je snimao, kako je mislio, predivnu scenu.

Čovjek je mislio da je snimao delfine kako ga prate, ali onda mu je uslijedilo neugodno iznenađenje. Iz mora su počele iskakati orke, kitovi ubojice.

Orke su bile brže od broda i uskoro su mu došle uz bok, ali srećom nisu ga napale. Orke su jedne od najinteligentnijih morskih bića i jedni od najboljih lovaca u životinjskom svijetu.

Raznolika im je prehrana

Orke, poznate i kao kitovi ubojice, su vrsta kitova koja je poznata po svojoj sposobnosti lova na druge morske sisavce, uključujući i druge vrste kitova.

Ove vrste su jedne od najinteligentnijih i najdruštvenijih vrsta kitova, koje su vrlo aktivne i koje često nastupaju u grupama.

Iako su orke poznate kao “kitovi ubojice”, one se zapravo ne hrane samo drugim kitovima.

Njihova prehrana može uključivati ​​i druge morske sisavce poput tuljana, morskih lavova i dupina, kao i neke vrste riba.

Međutim, poznato je da orke ubijaju i jedu velike kitove poput grbavih kitova i plavih kitova, što ih čini jednom od rijetkih vrsta koje su u stanju pobijediti ove ogromne životinje.

Orke su vrlo inteligentne životinje i sposobne su učiti različite vještine.

Na primjer, neke orke su naučene kako bi lovile ribu i druge plijen, dok su druge naučene kako bi izvodile različite trikove u akvariju ili u divljini.(klik.hr)