Tribna povodom 1. marta – Medžlis, Muftijstvo, IPF i NVO sektor

Biscani.net

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine se obilježava 1. marta svake godine. To je nacionalni praznik kojim se proslavlja nezavisnost iproglašenje samostalnosti naše zemlje od Socijalističke federativne republike Jugoslavije.  Referendum za nezavisnost BiH održan je 29. februara i 1. marta, kada su punoljetni građani, tada još Socijalističke republike Bosne i Hercegovine.

Izlaznost na referendum bila je 63,6% a 99,7% od ukupnog broja glasača glasalo je za nezavisnost BiH. Rezultati referenduma prihvaćeni su 6. marta iste godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Ukaz o proglašenju zakona kojim se 1. mart proglašava Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine i državnim praznikom potpisao je predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović 6. marta 1995, neposredno nakon okončanja rata u Bosni i Hercegovini i tačno tri godine nakon što je Republička izborna komisija Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine potvrdila rezultate referenduma o određivanju statusa Bosne i Hercegovine.

Povodom Dana nezavisnosti Medžlis Islamske zajednice Bihać u saradnji sa Bihaćkim muftijstvom, Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću i udruženjem Vatan, organizuje javnu tribinu pod nazivom „Volim domovinu“ na kojoj će gosti predvači biti general Atif Dudaković i pukovnik Nezim Halilović, muderis.

Tribina će se održati 03. marta, u Sali Kulturnog centra Bihać, s početkom od 18:30 sati.

Bujrum, dođite i povedite vaše prijatelje!0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...