U Bihaću je danas otvoren ured firme „ON-GROUP“ koja će svoje poslovanje u Unsko-sanskom kantonu krenuti upravo sa sjedištem u Gradu Bihaću. Otvorenju je prisustvovao i Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelinika Bihaća.

Kako je istaknuto, firma “ON-GROUP” u budućnosti planira otvoriti svoje podružnice širom Bosne i Hercegovine a velika čast pripala je gradu Bihaću u kojem se od danas nalazi svojevrsna centrala. Firma se bavi psihološkom provjerom lica koja iz mnoštva razloga ostanu bez vozačke dozvole u Republici Njemačkoj a provjera se vrši u svrhu dokazivanja njihovih sposobnosti za povrat ili trajno oduzimanje istih. Specijalni gost današnjeg otvorenja bio je bivši nogometni repezentativac Njemačke Andreas Brehme koji je simboličnim presjecanjem vrpce označio otvaranje ureda „ON-GROUP“ firme.

„Želim da se zahvalim gospodinu Stiegeleu i njegovoj vrijednoj ekipi koja je izabrala naš grad za početnu tačku nastanka svoje ove poslovne priče koja će u gradu Bihaću zaposliti 20 ljudi, a naknadno i u ostatku Bosne i Hercegovine pružiti priliku za zapošljavanje do 200 ljudi, jer svako radno mjesto za nas je značajno i znači pružanje prilike za ostanak u našoj zemlji. Ne možemo da u ovom prilikom ne spomenemo i nemili događaj koji se jutros desio u naselju Turija u Austrothermu, u nadi da će i ta firma koja zapošljava preko 60 ljudi uspjeti nekeko prevazići veliku nesreću koja ih zadesila” – naglasio je Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika.