U Bihaću počinju ”Yamaha dani”: Radionice i koncerti za muzičare i ljubitelje muzike

abc,ba
PROMET TEHNO D.O.O. za prodaju, zastupanje i distribuciju muzičkih instrumenata za Bosnu i Hercegovinu, kao ovlašteni distributer Yamaha muzičkih instrumenata, poziva Vas na prvi edukativno-zabavni događaj pod nazivom „Yamaha music days 2017“ , koji će se održati u skolpu manifestacije „Jesen na gelenderima“ u periodu od 23.-24.09.2017. u Bihaću na prostoru Gradskog trga (u slučaju lošeg vremana-kiše u Muzeju AVNOJA-a) i u Gradskoj galeriji.

Prvog dana, 23.09.2017.god. sa početkom u 15h, u Gradskoj galeriji održaće se prezentacija i radionica edukadivnog karaktera za Yamaha instrumente, a za prezentaciju instrumenata će se pobrinuti neki od Yamaha BiH artista, profesora i izvrsnih muzičara.Radionice će se održati za sljedeće grupe instrumenata: bubnjevi, bass gitara, električne gitare, akustične gitare, klasične gitare, klavir i klavijature, saksofon, truba i klarinet, Line 6, te za PRO audio i produkciju. Radionice će biti interaktivnog karaktera tako da će svi zainteresirani moći direktno komunicirati sa promotorima i sami isprobati neke od vrhunskih instrumenata.

Drugi dan je predviđen za „live“ nastupe-koncerte na lokaciji gradski trg sa početkom u 16h a u slučaju lošeg vremena-kiše nastupi će se održati u sali Muzeja AVNOJ-a.

Na koncertu klasične, pop, rock, funk i jazz muzike će biti zastupljeni gotovo svi Yamaha instrumenti sa prezentacije. Za zabavu i vrhunski muzički ugođaj će se pobrinuti profesori, studenti te neki od vrlo popularnih izvođača i originalnih band-ova.

– Pozivamo sve građane, muzičare profesionalce i amatere, roditelje, djecu i ostale zaljubljenike u muziku, da dođu na ugodno druženje, da se upoznaju i probaju neki od instrumenata, steknu nova znanja i poznanstva i da na kraju uživaju u kvalitetnom muzičkom programu jer MUZIKA JE ZVONKA RADOST, kazali su iz Promet Tehna te pozvali sugrađane da zajedno uveličamo „Jesen na gelenderima“ koja ćese u organizaciji Udruženja ABC održati u Bihaću od 22. do 30. septembra.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...