Organizatori šestog Novogodišnjeg zimskog festivala – Winter park 2022 su Turistička zajednica Grada Bihaća i Gradski kulturni centar. Zimski park u središtu Bihaća svojim posjetiteljima vrata je otvorio jučer.

Ponovo su postavljeni veliki šator i ugostiteljske kućice za zabavni dio programa, ali i dio parka u kojem će ovdašnji obrtnici prezentirati svoju prazničnu ponudu. Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju i ove je godine pripremila klizalište na Gradskom trgu, a za mališane je osiguran i prostor sa prazničnim drvećem, nakitom i ukrasima.

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je sinoćnjim organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Muzički program počinje već sutrašnjim nastupom DJ-a Inisa, a do kraja decembra na pozornici ćemo gledati i slušati brojne lokalne bendove i pjevače, kao i muzičke goste iz Sarajeva i Banja Luke.

U okviru ovogodišnjeg zimskog festivala – Winter park u gradu na Uni organiziran je i mini – festival “Kultura u decembru”, sa nekoliko pozorižnih predstava i koncertima Muzičke omladine Bihaća i hora Belcanto.

Građani Bihaća i njihovi gosti na Gradskom trgu u Novu godinu ući će koncertom regionalne muzičke zvijezde Tijane Dapčević i velikim novogodišnjim vatrometom.

(radiobihac.com)