U Bužimu je sinoć održana promocija knjige “U trostrukom obruču” autora dr. sc. Franje Jurića. Ovaj događaj okupio je brojne ljubitelje pisane riječi i znanstveno istraživačkog rada, ovoga puta, tematski vezanog za posljednji rat na prostorima BiH 1992.-1995.

Autor knjige, dr. sc. Franjo Jurić, srdačno se zahvalio svim dragim gostima koji su podržali promociju. “Hvala svima koji su bili prisutni na promociji, kao i načelniku općine Bužim, gospodinu Mersudinu Naniću, na srdačnom gostoprimstvu”, izjavio je dr. Jurić. Ova knjiga predstavlja njegovo novo znanstveno istraživanje, koje je sada dostupno u obliku knjige pod nazivom “U trostrukom obruču”. Autor je izrazio svoju zahvalnost što je mogao predstaviti svoju knjigu prisutnima.

Moderator promocije je bio gospodin Admir Čavkić, a promotori knjige: dr. sc. Albin Muslić, mr. sc. Jasmin Musić i sam autor, dr. sc. Franjo Jurić.

Promotori su istakli veliku važnost ove knjige kao znanstveno istraživačkog rada dr. Jurića kako za širu čitalačku publiku, tako i za suvremenu Bosnansko – hercegovačku historijografiju. Na poseban način su istakli vrijednost arhivskoga gradiva na kojem je rađena ova knjiga i više od 200 dokumenata koji po prvi puta govore o događajima na prostoru nekadašnjeg Okruga Bihać, a koji su pisani u civilnim i vojnim ustanovama tzv. Republike Srpkse Krajine i njihove vojske.

Na početku promocije, načelnik Bužima, profesor Mersudin Nanić, uputio je svoje čestitke autoru na njegovom novom znanstvenom istraživanju, koje je sada pretočeno u knjigu “U trostrukom obruču”. Nanić je izrazio svoja očekivanja da će dr. Jurić nastaviti sa svojim znanstveno – istraživačkim radom.