Na inicijativu predstavnika proizvođača mlijeka sa područja Unsko-sanskog kantona u Mljekari Meggle u Bihaću organizovan radni sastanak koji je okupio predstavnike kantonalne vlasti, kompanije i proizvođača.

Premijer Mustafa Ružnić, ministar poljoprivrede u Vladi USK Sulejman Kulenović i skupštinski zastupnik Agan Bunić i predsjednica uprave MEGGLE BH Jadranka Penava jedinstveni su u stavu da je saradnja sa proizvođačima je temelj za dobro planiranje i rezultate. Tako je Vlada USK, u protekle četiri godine u svrhu razvoja poljoprivredne proizvodnje programe direktnih poticaja povećala na osam miliona godišnje, dok Meggle BiH, svoje kooperante prati rastom otkupne cijene.

Sugovornici su jedinstveni u stavu da poslovanje velikog internacionalnog brenda kao što je MEGGLE na tržištu BiH , gdje su prisutni više od 20 godina, ima višestruku korist kako za potrošače tako i za domaće farmere, ali i sveukupni doprinos promociji USK i BiH za strana ulaganja.USK je danas najveći proizvođač mlijeka u BiH sa potencijalom da se ova oblast i dalje unaprjeđuje i razvija.

Predsjednica uprave MEGGLE BH – Jadranka Penava istakla je na što je posebno ponosna kada je u pitanju višedecenijski rad ove kompanije te da su kvalitet domaćih proizvoda prepoznale i zemlje iz regije i tržište zemalja EU.

Koncept partnerske saradnje i kroz planiranje daljeg razvoja ove strateške grane proizvodnje u direktnoj je koristi i poljoprivrednim proizvođačima i državi, rečeno je.