U narednom periodu aktivnija uloga Ured za dijasporu Grada Bihaća

Biscani.net
Pri Gradskoj upravi Bihaća dvije godine egzistira Ured za dijasporu čija je namjena bila ostvarivanje i povezivanje grada Bihaća kao lokalne zajednice sa građanima Bihaća koji godinama žive i rade u inostranstvu. Želeći unaprijediti rad Ureda, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić imenovao je Ermina Zulića, Savjetnika gradonačelnika za koordinatora Ureda za dijasporu koji od danas stoji 24 sata na usluzi svim građanima Bihaća koji privremeno žive i rade u inostranstvu.

Tokom obilaska Ureda za dijasporu gradonačelnik Fazlić kazao je da se imenovanjem koordinatora želi poslati poruka da dijaspora sa područja grada Bihaća ima otvorena vrata u gradskoj upravi za sve ideje, prijedloge i sugestije, ali isto tako i za rješavanje problema ukoliko ih,  kao građani koje privremeno žive i rad u inostranstvu,  imaju u svakodnevnom životu.

„Zaista je došlo vrijeme da ostvarimo konkretnu saradnju sa našim sugrađanima u inostranstvu i naš prvi zadatak biti će uspostava registra osoba koji žive u inostranstvu, te uspostava saradnje  sa udruženjima koja okupljaju naše građane u inostranstvu. Ovaj Ured je samo prvi korak u našoj namjeri da naše sugrađane u inostranstvu povežemo sa svojim gradom, te da znanje i poslovne ideje koje imaju realiziraju u svome gradu“- kazao je Ermin Zulić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća i koordinaror Ureda za dijasporu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...