U subotu takmičenje u fitnessu i bodybuildingu “BIHać Open 2017”

krajina.ba
Već 18. godina, zahvaljujući dugogodišnjem takmičaru i višestrukom prvaku Bosne i Hercegovine u bodybuildingu Sakibu Kurtoviću, u Bihaću se održava jedno od najboljih i najpoznatijih međunarodnih takmičenja na Balkanu.

U prvih 17. godina, takmičenje se inače održavalo u aprilu ili maju, a ove godine je napravljen izuzetak zbog gustog rasporeda IFBB-ovih takmičenja, ali i teške financijske situacije, kako u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Ipak, profesor Sakib Kurtović je svojom borbenošću, entuzijazmom i poznanstvom uspio pronaći određena sredstva te odlučio napraviti takmičenje 23.09.3017. godine (subota) sa početkom u 18:00h u dvorani “LUKE” u Bihaću.

Kada uzmemo u obzir posljednjih nekoliko godina, možemo reći da se ove godine očekuje najveći broj takmičara te da nam takmičari dolaze iz 7 zemalja.

Prijavite se na “BIHać open 2017” zbog sebe, zbog sporta i zdravog života, a posebno zbog ovog čovjeka na slici, koji je cijeli svoj život posvetio afirmaciji bodybuildinga kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. On nije samo “Sakib bilder”, on nije samo višestruki prvak Bosne i Hercegovine, on nije samo sportaš, on nije samo čovjek koji 18 godina organizuje ovo takmičenje i dovodi najbolje od najboljih iz cijelog svijeta u naš mali grad, on je i sinonim za ovaj sport Bišćanima i mnogim drugim i upravo zbog toga ga trebamo podržati u njegovom naumu.

Moramo spomenuti da će setakmičenje održati u sljedećim kategorijama:

Za muškarce:

1.Bodybuilding juniori -75 kg
2.Bodybuilding juniori +75 kg

3.Bodybuilding classic -180 cm
4.Bodybuilding classic +180 cm

5.Physique -178 cm
6.Physique +178 cm

7.Bodybuilding -80 kg
8.Bodybuilding -90 kg
9.Bodybuilding -100 kg
10.Bodybuilding +100 kg

Za žene:

1.Bikini fitness -163 cm
2.Bikini fitness +163 cm
3.Body fitness open
4.Physique open
5.Wellness open

Kotizacija za učesnike XVIII MEĐUNARODNOG PRVENSTVA “BIHAĆ OPEN 2017” iznosi 10 eura.

Organizator takmičenja je bodybuilding klub “VIKTORIJA GYM” i Aerobik klub “VIKTORIJA“.

Obaviještavamo sve takmičare i takmičarke da se organizator pobrinuo da dobije 50% nižu cijenu smještajnih kapaciteta. Noćenje po osobi košta 10 eura, te ukoliko želite isto, molimo vas da se što prije javite kako bi organizator u vaše ime rezervisao noćenje.

Nakon takmičenja, organizator će prirediti veliki banket sa hranom i pićem za sve takmičare i goste ovog prestižnog međunarodnog takmičenja.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...