U toku obavezna deratizacija u Bihaću

rtvusk.ba
U toku je obavezna preventivna deratizacija koju i ove godine izvodi Veterinarska stanica u Bihaću. Deratizacija prije svega služi za suzbijanje populacije glodara na najmanju moguću mjeru. Njihovo suzbijanje ima epidemiološki, epizotiološki, ali i ekonomski značaj.

Izvođač koji će provesti planirane aktivnosti deratizacije je Veterinarska stanica i to na površini na oko 100 hiljada m2. Kako je pojašnjeno, akcija se provodi postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, u kanalizacijske šahtove, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi savremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodavaca, a postavljeni mamci su otrov. Iz Veterinarske stanice apeliraju na stanovništvo da ne diraju i ne pomjeraju mamce sa postavljenih lokacija.

Iz Veterinarske stanice također apeluju na vlasnike životinja da u periodu provođenja deratizacije životinje drže zatvorene ili pod nadzorom u skladu sa zakonskim propisnima.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...