Pismo je adresirano na Biserku B. koja je živjela u Splitu. Pismo je bilo otvoreno. Portal Kaštela.org pronašao je i glavne junake pisma, koji su kasnije i stali pred oltar.

Nedavno je u Trogiru, u neposrednoj blizini samostana i crkve Svetog Dominika, jedan mještanin pronašao pismo iz 1960. godine adresirano na Biserku B., koja je vjerojatno živjela u Splitu, piše Portal grada Kaštela.

Pismo je bilo otvoreno. Nevjerojatno je da je tako dobro očuvano nakon toliko godina, nema materijalnu, ali sigurno ima sentimentalnu vrijednost. Pismo je poslao mladić s broda na Cipru djevojci u Split.

Informaciju o pronađenom pismu koji je objavio Kaštela.org prenijeli su mnogi mediji. Nalazniku pisma javilo se nekoliko ljudi koji su tvrdili da su poznavali Biserku i da će o tome obavijestiti njezine dvije kćeri.

Da se radi o ‘pravoj’ Biserki, potvrdili su tako jer se ime pošiljatelja nije navelo u tekstu, a njima je to bilo poznat. Potvrdili su da je pismo poslao Biserkin tadašnji dečko, a kasnije i suprug Tonči Vrdoljak, koji je upravo u to vrijeme navigavao. I točno, na poleđini pisma stoji ime Tonča Vrdoljaka s broda Šolta u ciparskim vodama, koji je to pismo napisao u travnju 1960. godine, piše Kaštela.org.

Točnost je potvrdila i starije kći ovo dvoje aktera.

(24sata.hr)