Foto: Asja Alagić

Piše: Biscani.net

Učenici IIIc razreda Gimnazije “Bihać” obogatili su svoje biološko znanje posjetom laboratorijskoj Poliklinici “Astra Lab”. Ova posjeta, organizirana u sklopu nastavnog plana za učenike prirodnog izbornog područja, pružila im je jedinstvenu priliku za praktično proširenje teorijskih spoznaja iz biologije.

Nastava koja potiče praktične vježbe omogućila je učenicima da se upuste u svijet pouzdane laboratorijske dijagnostike, stječući uvid u profesionalni angažman i etiku rada laboratorije. Kroz razgovore s stručnjacima, učenici su produbili razumijevanje kompleksnosti dijagnostičkih postupaka, a upravljanje suvremenom tehnologijom predstavilo im je novo i edukativno iskustvo.

Posjeta “Astra Lab” Poliklinici nije samo proširila znanje učenika o laboratorijskoj medicini, već je i potaknula svijest o ključnoj ulozi laboratorijskih testova u poboljšanju kvaliteta zdravstvene njege. Zahvalnost je izražena uposlenicima Poliklinike “Astra Lab” na srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu, čime je ova edukativna posjeta postala nezaboravno iskustvo za sve uključene.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)