Piše: Biscani.net

Učenici IIIb odjeljenja Medicinske škole Bihać, angažirani kroz projekt “Građanin” u okviru predmeta demokratija i ljudska prava, postigli su značajan uspjeh u korist svoje škole. Fokusirajući se na problem loših uslova u kabinetima za praktičnu nastavu medicinskih tehničara, pod nazivom “Uložimo u obrazovanje za kvalitetne medicinare”, ostvarili su cilj projekta te osigurali važna sredstva za poboljšanje situacije.

Glavni cilj projekta bio je adekvatno opremiti kabinet praktične nastave, s posebnim naglaskom na nabavku nove lutke i osiguranje potrebnog materijala za praktičnu nastavu u zdravstvenim ustanovama. Današnjom objavom možemo s ponosom reći – uspjeli su!

Premijer Unsko-sanskog kantona, Nijaz Hušić, pružio je neizmjernu podršku ovim mladim ljudima, pokazujući empatiju i suosjećanje prema njihovoj želji da doprinesu boljem funkcioniranju škole. Izražavamo duboku zahvalnost gospodinu Hušiću za suradnju i podršku koju je pružio učenicima, čija je pomoć bila ključna u realizaciji ovog projekta. Ovim činom naša škola postala je bogatija za lutku vrijednosti od 6.000,00 KM.

Pored lutke, dogovorena su i stalna sredstva za nabavku potrošnog materijala u svakoj školskoj godini u iznosu od 3.000,00 KM.