Bihaćka osnovna škola Brekovica danas je kulturno-umjetničkim programom obilježila dan škole. Ova obrazovna ustanova koja se nalazi u jednoj od najvećih bihaćkih mjesnih zajednica osnovana je daleke 1981.godine, a trenutno broji 375 učenika, 43 nastavnika i pomoćnog osoblja , a uz centralnu školu u Brekovici ima i tri područne škole u Srbljanima, Jezeru i Spahićima.

Roditeljima i gostima plesom i recitacijama predstavili su se učenici nekoliko razreda, a najuspješnijim osnovcima ove škole dodijeljene su i prigodne zahvalnice i priznanja. Za učenika generacije u školskoj 2015/16 godini proglašen je Belmin Kurtović, učenik 9C razreda područne škole Jezero. Svim nagrađenim učenicima, profesorima i njihovim đacima, čestitku povodom dana škole uputio je bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, istaknuvši da je gradska uprava u protekle tri godine uistinu posvetila veliku pažnju osnovnom i srednjem obrazovanju u Bihaću, kroz niz uspješno završenih infrastruklturnih projekata.

„ Sretan sam što sam danas u OŠ Brekovica proslavio dan škole sa nastavnicima i učenicima jer smo zaista učinili mnogo za ovu školu i poboljšanje uslova nastave. Sanirali smo razrede u centralnoj školi, nabavili dva vozila za prevoz učenika , napravili novu školu u Srbljanima, gradimo dvoranu u područnoj školi Jezero , a ove godine planirali smo u budžetu 70.000 KM za nastavak izgradnje dovrane ovdej u Brekovici. Kada sve saberete skoro 400.000 KM smo izdvojili za OŠ Brekovica i na to smo ponosni, kao što smo ponosni na izdvojenih preko 900.000 KM za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju školskih objekata, sportskih dvorana, igrališta, te nabavku neophodne opreme za odvijanje nastave širom grada Bihaća“ –istakao je gradonačelnik Galijašević, te dodao da je kruna ulaganja besplatan prijevoz učenika srednjih škola.