Učenici i studenti u četvrtak organizuju akciju čišćenja snijega s ulica Bihaća

klix.ba

Vijeće učenika Gimnazije Bihać i Unija studenata Univerziteta u Bihaću organizuju akciju čišćenja ulica svoga grada. Pozvali su sve ljude dobre volje da im se pridruže, a posebno mlade.

“Zatečeni snježnim padavinama već danima se borimo s otežanim kretanjem i saobraćajem na našim ulicama. Na ovaj način želimo pomoći i olakšati trenutnu situaciju. Ovim činom ne samo da ćemo pomoći starijima i onima koji nisu u situaciji da se slobodno kreću ulicama, kao i samima sebi, već ćemo još jednom, kao i uvijek do sada, pokazati da smo ujedinjeni u situacijama kada se to od nas traži”, kazali su učenici i studenti.

Pozvali su svoje kolege da izdvoje dva sata i pomognu svojim sugrađanima da imaju lakši život u ovom stanju prirodne nesreće koje je proglašeno zbog snijega koji je viši od jednog metra. JKP Komrad će posuditi svoje lopate za one koji ih nemaju i rasporediti ih na lokacije.

Dobrovoljci će se okupiti ispred gradske galerije od 9:30 do 10 sati, a planirano je da čiste ulice dva sata. Za sve učesnike su osigurani sendviči i čajevi.

Gotovo cijeli februar Unsko-sanski kanton je suočen s velikim snježnim padavinama, a zimska služba u Bihaću se borila s velikim količinama snijega. Pomagale su im i Oružane snage BiH. Nastava je obustavljena već danima.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić proglasio je jučer stanje prirodne nesreće. – piše klix.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...