Nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine novčano kaznio Fudbalski klub Sarajevo zbog navijačke parole podrške Izetu Naniću, oglasilo se i Udruženje građana “Budi vitez” iz Bužima.

Ovo udruženje cijeni podršku legendarnom komandantu 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Republike BiH koji je ubijen 5. augusta 1995. tokom hrvatske akcije Oluja.

“Obzirom na posljednja dešavanja, a u vezi kažnjavanja FK Sarajevo i njegovih navijača na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Posušja zbog isticanja transparenta sa imenom najvećeg sina bosanskog generala Izeta Nanića, UG ‘Budi Vitez’ obavještava cjelokupnu bosansku javnost da će s ponosom snositi troškove sramne odluke organa Nogometnog saveza BiH o kažnjavanju Hordi Zla i FK Sarajevo!

Također želimo još jednom izraziti zahvalnost navijačima i rukovodstvu FK Sarajevo na poštovanju koje iskazuju prema našem generalu Izetu Naniću!

Ovim drugima poručujemo da ćemo u svakom trenutku i uvijek na najbolji mogući način stati na stranu poštenih, ponosnih i hrabrih patriota Bosne i Hercegovine, ma sa kojeg pedlja naše jedine domovine dolazili!”, stoji u saopćenju UG “Budi vitez”.

Podsjetimo, Sarajevo je kažnjeno s 3.000 KM uz zabranu igranja jedne utakmice pred gledaocima na stadionu Bilino Polje u Zenici.

“Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo ‘Dušmanima Bosne nanio je jada’”, tvrde iz FK Sarajevo.

Ipak, iz NS BiH tvrde da su za parolu izrekli kaznu od samo 1.000 KM, dok se suspenzija odnosi na ponavljanje propusta vezanih za korištenje pirotehničkih sredstava i gađanje protivničkih igrača.

Sarajevo će kaznu igranja pred praznim tribinama odraditi večeras protiv Leotara.

(cazin.ba)