Janet Curry (38) iz Witneya bila je ponižena kad joj je muškarac rekao da je njena debljina više nego što može podnijeti.

Profesionalna vizažistica, koja je imala oko 145 kg, godinama se prejedala, ali okrutni komentar joj je dao poticaj da napokon nešto poduzme.

Janet koja sada ima samo 70 kg, kaže da nikad nije bila sretnija.

– Uvijek sam bila krupna, ali moja težina je izmakla kontroli, jedva sam se mogla prepoznati. Nakon bolnog razvoda, bio je veliki korak za mene što sam opet odlučila se pronaći ljubav.

– Kada mi je muškarac, kojeg sam upoznala na Internetu, rekao da sam predebela da bi izašao sa mnom, shvatila sam da su moja sreća i zdravlje u opasnosti.

Janet, inače majka jednog djeteta, cijeli život borila se s viškom kilograma. Kada se udala za supruga Neila 2004. godine, imala je 114 kilograma. No, nakon dva pobačaja i probavnog poremećaja, njena težina skočila je na 145 kilograma.

JanetCurry (1)Zbog zdravstvenih problema morala je napustiti posao, pa se počela prejedati čokoladama, pudinzima i ostalim slasticama. Također, previše se umarala da bi se igrala sa sinom Josephom (8).

– Osjećala sam se loše. Jednog dana Joseph je došao iz škole i ispričao mi da je jedan dječak iz razreda rekao da je moja stražnjica veličine planete. Bila sam strašno ponižena. Moje samopouzdanje bilo je na dnu, a odnos s Neilom sve lošiji. Nikad ništa nije rekao o mojoj debljini, ali smo se vremenom razišli.

U pokušaju da spasi brak, Janet je smršala oko 25 kg, ali su njena bolest i dva pobačaja ostavili trag u njihovom odnosu. Par se sporazumno razveo u šestom mjesecu 2012. godine.

Kada se Janet osjetila spremnom da krene dalje, pridružila se jednoj Internet stranici za upoznavanje. Posramljena, izrezala je svoju fotografiju, tako da se vidjelo samo njeno lice. Zbog komplimenata koje je dobila, imala je više samopouzdanja. Međutim, kad se srela lično s jednim muškarcem, bila je to druga priča.

– Dogovorili smo se da odemo na kafu, ali kad sam ušla u kafić, razrogačio je oči kad je vidio kolika sam. Bilo je tako ponižavajuće. Jedva je dočekao da ode i više nikad se nismo čuli.

– Jedan muškarac mi je rekao da sam predebla za njega, a drugi da izlazi samo s ‘manjim’ djevojakama. Znam da su samo bili iskreni, ali to je boljelo.

Odlučna da smrša, Janet je izbacila junk food iz ishrane. Za samo pet mjeseci uravnotežene prehrane, bogate voćemi povrćem, Janet je smršala impresivnih 20 kilograma.

Danas ima 70 kilograma, a ukupno je smršala 75 kilograma. Što je još bolje, pronašla je ljubav svog života, Paula Johnsona (45).– Gubitak težine je potpuno promijenio moj život. Čvrsto vjerujem da ljepota dolazi iznutra, ali mi je promjena vanjštine donijela dobre stvari. Zdravija sam i bolji sam primjer sinu.

– Paul mi stalno govori kako sam lijepa, a prvi put se tako i osjećam.

(magazin.ba)