U organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, u sali Muzeja Avnoja-a, danas je upriličena svečana ceremonija dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima, osnovnih i srednjih škola s područja Unsko-sanskog kantona za školsku 2015/2016.godinu.

Na današnjoj svečanosti, upriličenoj najboljim učenicima USK, nagrađeno ih je više od 70. Uz priznjanja osnovcima i povelju srednjoškolcima, svi učenici generacije su dobili i simboličnu nagradu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK. Adis Muharemović, kantonalni ministar najboljim učenicima je uputio čestitku i poželio sretan nastavak školovanja.

Zahvaljujući višegodišnjem trudu učenika i njihovih roditelja, svi nagrađeni zaslužno su ponijeli titulu učenika generacije u svojim školama. Mnogi od njih su ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Ovi učenici su dio velike porodice koja nudi svijetliju budućnost i šalje jasnu poruku u borbi protiv neznanja, poručeno je na današnjoj svečanosti.

/rtvusk.ba