Piše: Biscani.net

U poslovnoj zoni Kombiteks održana je Izvještajna skupština košarkaškog kluba “Željo 1971”. Nakon proceduralnih aktivnosti, predsjednik kluba Edin Jašarević podnio je izvještaje o aktivnostima.

Dnevni red Skupštine obuhvatio je analizu prošle sezone u košarkaškoj A1 ligi FBiH, izmjene i dopune statuta kluba, financijski izvještaj, izvještaj o radu kluba te plan rada za narednu godinu. Nakon višesatne i konstruktivne rasprave, Skupština je usvojila nekoliko zaključaka i odluka.

Naglašeno je da je Uprava kluba, takmičući se protekle sezone u A1 ligi FBiH, pokazala izuzetne organizacijske sposobnosti te ispunila zacrtane ciljeve. Zahvaljujući igračima, treneru Kosatici, punim tribinama, Gradskom sportskom savezu, Kantonalnom sportskom savezu, prijateljima i sponzorima kluba, kao i velikim odricanjima volonterskog tima Uprave (Dine Šabića, Dinke Hadžića, Kemala Zirića, Osmana Mulića, Edina Jašarevića), klub je postao respektabilan i prepoznatljiv brend Bihaća i šire sportske javnosti.

Posebna pažnja posvećena je mlađim kategorijama, uz podršku i smjernice za Omladinski pogon, kojim rukovodi Elvedin Tuzlak. Omladinski pogon započeo je s radom ove godine, a njegov razvoj i unapređenje prepoznati su kao ključni za budućnost kluba.

Kako saznaje portal Biscani.net, Skupština je protekla uspješno, pružajući ključne smjernice za daljnji razvoj Košarkaškog kluba Željo 1971.

(Biscani.net)