Vandalizam u Bihaću: Nesavjesni građani uništavaju gradsku imovinu (FOTO)

JU ZPU

JU “Zavoda za prostorno uređenje” Bihać uputilo saopćenje za javnost povodom sve učestalijeg uništavanja gradske imovine od strane nesavjesnih građana.

Gradska imovina naše je zajednicka imovina. Ona se finansira iz sredstava gradskog budžeta, a to je novac svih građana Grada Bihaća. S obzirom na sve češće slučajeve vandalizma i otuđenja javne gradske imovine, ovim putem ponovno pozivamo građane da u spriječavaju takvog ponašanja pojedinaca, iste prijave ili Komunalnoj inspekciji Grada Bihaća ili Policijskoj upravi.
Za vandalsko ponašanje u odnosu na gradsku imovinu nema isprike. Novac potrošen na silne popravke oštećenja nastalih takvim ponašanjem mogu biti kud i kamo kvalitetnije potrošeni, za financiranje raznih drugih projekata. Najžalosnije je što su „na udaru“ huligana,objekti poput dječijih igrališta, mjesta gdje se okuplja naša najmlađa populacija. Posebno se i često uništavaju klupe za sjedenje ,saobraćajni znakovi ,korpe za otpatke ali i zid i rasvjeta u Pasarelli i Smaragdnom mostu. Poziv građanima upućujemo posebno kad se radi o otuđenju poklopaca za šahtove i slivnih rešetki što prouzrokuje ne mali broj ljudskih nezgoda i oštećenja motornih vozila.Takva otuđenja izazivaju poseban i dodatni trošak JU „Zavod za prostorno uređenje“ i JP „Vodovod“. Zato apelujemo na naše sugrađane da ne dozvolimo da na našoj zajedničkoj imovini, obijesna mladež, ali i oni nešto stariji, uništavaju nemilice imovinu građana i gradsku imovinu izgrađenu zajedničkim novcem .0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...