U Velikoj Kladuši jučer, 26. augusta, desilo se razbojništvo nad četiri turska državljanina. Oni su fizički napadnuti, vezani, a onda su im ukradeni novac i mobiteli. Jedan od dva počinioca je pronađen.

Portparol MUP-a Unsko Sanskog kantona Adnan Beganović nam je potvrdio da su razbojništvo izvršile dvije osobe iz Velike Kladuše. Stanovnik mjesta Todorovo je ovaj slučaj prijavio policiji, a njemu je prethodno došao jedan od zarobljenih koji se uspio spasiti.

“Mještanin Todorova je kontaktirao Policijsku stanicu Velika Kladuša. Prijavio je da mu se obratila osoba iz Turske, kazavši mu da je nad njim i njegova tri sunarodnjaka upotrebom vatrenog oružja i sile pričinjeno razbojništvo, da su im ukradeni novac i mobiteli. Prema njegovim navodima, on je uspio pobjeći, dok su ostali bili u napuštenoj kući u Todorovu”, istakao je.

Prilikom policijske intervencije turski državljani su pronađeni u kući koju mještani zovu “Kuća duhova”. Kako je kazao Beganović, u blizini kuće je zatečena 36-godišnja osoba S. E., za koju su državljani Turske istakli da je jedan od počinioca.

“On je negirao te navode, a policija je prilikom obilaska pronašla plinski pištolj u kojem je bio spremnik s pet metaka”, dodaje.

Osumnjičeni je priznao da je sa 25-godišnjim D.S. iz Bihaća izvršio razbojništvo. Policija još traga za drugim počiniocem. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK.

(rtvusk.ba)