Dječak iz Sacrementa u Kaliforniji je plivao kada je ugledao malo dijete na dnu bazena.

Svi mu se dive zbog onoga što je učinio.

Opasnost od utapanja na moru i u bazenima stvarna je i ne bi je trebalo zanemariti, osobito kad su u pitanju djeca.

Nezgode se događaju, a najčešće su odrasli na pravom mjestu u pravo vrijeme da spriječe potencijalnu tragediju.

No za jedno dijete to nije bio slučaj, ali ipak je spašeno, a spasilo ga je drugo dijete.

Naime, sedmogodišnji Massiah Browne iz Sacramenta u Kaliforniji plivao je u bazenu kad je ugledao malog dječaka na dnu bazena.

Svjestan da je to neuobičajeno, Massiah je odmah zaronio kako bi ga spasio.

“Samo sam se igrao u bazenu i onda sam vidio dječaka na dnu bazena”, rekao je za Good Morning America. “I otišao sam po njega.”

Prema riječima Massiahove majke Tiare Delvalle, on je zaronio u bazen dubok dva metra kako bi spasio trogodišnjaka, za kojeg je rekao da je imao otvorena usta i oči.

Hrabri dječak uspio je izvući dijete na površinu bazena

Hrabri dječak uspio je izvući dijete na površinu bazena, gdje ga je devetogodišnja rođakinja po imenu Savannah, s kojom se igrao na bazenu, izvukla van i upozorila odrasle koji su pozvali hitnu i započeli oživljavanje.

“Savannah ga je dovela njegovoj mami i tada su počeli oživljavati dječaka, a zatim su pozvali liječnika”, rekao je Massiah. Glasnogovornik vatrogasne službe Sacramenta potvrdio je za ABC News da je trogodišnjak disao kada je hitna pomoć stigla.

Delvalle je spašavanje nazvala čudom, dodavši da je u kontaktu s majkom dječaka, koji je navodno dobro. Massiahov otac, olimpijski boksač Marcus Browne, rekao je da je šokiran onim za što je njegovo dijete sposobno, iako zna da njegov sin pliva kao riba i da je iznimno empatičan.

“Nevjerojatno je da on ima 7 godina i radi takve stvari”, rekao je. “Jako sam mu zahvalan što je bio toliko hrabar da učini nešto tako herojsko”, dodao je Browne.

Hvala Bogu na ovom hrabrom heroju koji je na vrijeme reagirao i spasio život malenom dječaku.(novizivot.net)