Kako istočna obala ima česte probleme sa hladnim vremenom i sniježnim olujama, mnogi ljubimci su prisiljeni da budu u zatvorenom tokom niskih temperatura, zajedno sa svojim vlasnicima.

To se isto dešava i konjima koji u štalama čekaju da prođe dan.

Ali kada je jedna vlasnica odlučila pustiti svoje konje da se igraju u snijegu, nije znala da će ovo biti njihova reakcija…Iako se mnogi konji vole igrati u snijegu, ova dva nisu baš fanovi ovog bijelog čuda.

Srećom postoji nekoliko zanimljivih stvari koje se mogu uraditi da zagrijete konje na niskim temperaturama.Neki vlasnici stave na leđa konja deke, kao što možete vidjeti i na ovim slikama i one održavaju njihovu temperaturu i griju ih.

Dok to mnogi rade, postoje ljudi koji smatraju da to nije potrebno jer su divlji konji u mogućnosti da prežive napolju čak i tokom jakih sniježnih oluja.

Na kraju ipak to zavisi od njihovog zdravlja i osobnosti. Ovo su dragocijena i skupa bića o kojima se treba dobro brinuti, naročito u ovakvim uslovima.Iako je ova vlasnica pokrila svoje konje dekama, njima se još uvijek ne sviđa da budu napolju na ovom hladnom vremenu.

Izašli su napolje, osjetili snijeg na svojim kopitima i brzo se vratili nazad u štalu.

Žena nije mogla da im se ne smije jako glasno kada je vidjela svoje konje kako su se sinhronizovano vratili nazad i šćićurili se jedno uz drugo. Ne žele uopšte da osjete snijeg.Pogledajte ovaj zanimljivi trenutak u videu ispod.

Očigledno je da su u srcu ovo dva ljetna konja.(virealno.com)