Vijećnik Bećirspahić podnio inicijativu: “Na nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine “Garavice” u Bihaću podići visoki jarbol s državnom zastavom BiH”

usn.ba
Velika uzbuna i medijska diskusija podgila se nakon posjete Milorada Dodika, u Bihaću, koja se dogodila početkom augusta ove godine.

Nakon toga, ovaj događaj se zaboravio, a vrlo vjerovatno će postati interesantan naredne godine, mjesec dana prije izborne kampanje.

Shodno ovom, danas je na sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Bećirspahić Dinko (SBB) podnio inicijativu da se na nacionalnom spomeniku Bosne i Hercegovine Garavice kojeg je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika na sjednici održanoj 2011. godine proglasila Spomen-parkom žrtvama fašističkog terora podigne visoki jarbol s državnom zastavom Bosne i Hercegovine. Jer kao što je i navedeno, nisu tu bila stradanja samo Srpskog stanovništva, nego i Bošnjačkog, Jevrejskog i Romskog.

“Kad se dotična gospoda opet odluči da dođe i da drži onakve govore, neka ih drži ispod obilježja nama jedine domovine Bosne i Hercegovine.”, kazao je Bećirspahić prilikom podnošenja ove inicijative.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...