Visoka zdravstvena škola Bihać ispratila još jednu generaciju diplomanata

rtvusk.ba

Visoka zdravstvena škola, koja je od jeseni Fakultet zdravstvenih studija, danas je ispratila još jednu generaciju diplomanata. Svečanost je organizirana u novom amfiteatru, koji je izgrađen zahvaljujući donaciji jednog ovdašnjeg privrednika.

Najviše su se radovali roditelji i ostali članovi porodica koji su došli sa diplomantima obilježiti za njih ovaj važan događaj u životu. Za sada već bivšu studenticu Mersudu Mujakić, današnji dan je bio poseban.Tokom studija ostvarila je nabolje ocjene i proglašena je studentom generacije.

Pored Mersude, najbolji prosjek ocjena imala je i Ajla Mujić sa Odsjeka sanitarnog inžinjerstva. Diplome dobilo je 47 bečlera zdravstva, smjer sestrinstvo, 31 smjera sanitarno inžinjerstvo, dva sanitarnog smjera, te jedna diplomirana medicinska sestra.

Profesori i ostalo osoblje Fakulteta ponosni su što su, nakon dvije godine procedure,Visoka zdravstvena škola prerasla u fakultet. Tako će od oktobra u novu akademsku godinu krenuti studenti Fakuteta zdravstenog studija. Stručnog kadra ima dovoljno,s tim da su dijelom iskazane potrebe za saradnicima ,asistentimai višim asistentima.Ima i dovoljno studenta, jer za razliku od drugih fakulteta za zdravstvenu struku još uvijek vlada veliki interes.

Ono što brine je da, umjesto za domaće, fakultet obrazuje kadrove koji potom masovno odlaze raditi van Kantona i države. Ministar obrazovanja, koji je također psisutvovao svečanosti, nada se da će značajan dio ovih mladih ljudi ipak ostati u domovini.

Bihaćki Univerzitet tako je posao bogatiji za još jednu visokoobrazovnu ustanovu sa četverogodišnjim studijem. Uprkos brojnim problemima koji su ponekad objektivni, ali češće uzrokovani pogrešnim potezima nadležnih unutar visokog obrazovanja, dobro je što Kanton bogatiji za još jednu generaciju akademskih građana.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...