Na prijedlog Zemine Kadirić, ministrice zdravstva, rada i socijalne politike, Vlada Unsko-sanskog Kantona usvojila je Program finansijske konsolidacije i restrukturiranja za Zdravstvenu ustanovu Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Prema usvojenom programu, odobreno je 3,2 miliona KM za finansiranje konsolidacije ove zdravstvene ustanove. Ova sredstva namijenjena su za poboljšanje stanja i efikasnosti rada bolnice kako bi se osigurala kvalitetna zdravstvena usluga za stanovnike Kantona.

Pored toga, Vlada je odobrila i milion KM za finansiranje specijalizacija i subspecijalizacija u Kantonalnoj bolnici. Ova sredstva su namijenjena za podršku edukaciji medicinskog osoblja i unapređenju medicinskih usluga koje bolnica pruža.

Ovim programom Vlada USK pokazuje svoju posvećenost unapređenju zdravstvenog sistema u Kantonu i osiguranju kvalitetne zdravstvene zaštite za svoje građane.

Očekuje se da će ova sredstva doprinijeti poboljšanju rada Kantonalne bolnice i pružiti dodatnu podršku medicinskom osoblju u sticanju dodatnih znanja i vještina.