Vlada USK odlučna je u namjeri da se u oblasti privrede učini značajniji zaokret. S tim u vezi u posljednjem periodu poduzimaju se stalni napori u stvaranju povoljnijeg ambijenta i osiguranju optimalnije klime za razvoj privrede u USK. Već sada evidentno je prisustvo velikih bh kompanija na ovim prostorima, a stvarni rezultati prema najavama, biće vidljivi u skorije vrijeme.

Privredni rast u Unsko-sanskom kantonu nije samo pitanje jednokratnih političkih poteza, već dugoročih napora cijelog društva u pravcu promjene klime za ulagače i kreiranje pozitivnog okruženja za domaće i strane investitore, rekao je premijer USK Izudin Saračević, govoreći o orjentaciji Vlade da na ovim prostorima napravi pozitivne pomake angažujući velike i uspješne bh. privredne subjekte

Situaciju u USK karakteriše usporen ekonomski razvoj, visoka nezaposlenost, te konstantan budžetski deficit. U Vladi USK poduzeće sve, naglašava premijer, na prevazilaženju ovih problema i stvaranju pretpostavki za ubrzan razvoj. Angažovani su novi privredni subjekti , a sa koliko uspjeha vrijeme će brzo pokazati.

Premijer dodaje da su definisani pravci djelovanja i nosioci aktivnosti da bi se u mandatu ove Vlade zaustavili negativni ekonomski trendovi, a USK krenuo pravcem razvoja i zauzimanja pozicije u Federaciji i državi BiH koju i zaslužuje.

/rtvusk