Vlada USK danas je održala redovnu sjednicu na kojoj je,između ostalog,usvojena Lista prioriteta projekata koji će se finansirati iz sredstava šumsko-privrednog društva „Unsko-sanske šume“.

Kao što je poznato Skupština odredila je da se dobit 2 301 000 preduzeća rasporediti po općinama s tim da se najveći iznos usmjeri u Kantonalnu bolnicu.Potrebna sredstava za sanaciju operacionalih sala u Kantonalnoj bolnici tako bi uskoro trebala biti na računu ove zdravstvene ustanove. Vlada USK odradila je svoj dio posla a sada to isto treba da uradi uprava ŠPD Unsko-sanske šume.

Najviše sredstava i to 300 000 maraka trebao bi dobiti Bosanski Petrovac. Na svoj dio sredstava za sada će pričekati općina Bosanska Krupa koja se još nije,tvrdi premijer,usaglasila oko projekata koji bi se trebali finansirati. Inače,ovu lokalnu zajednicu slijeduje 130 000 maraka.Od ostalih materijala ,na dnevnom redu današnje sjednice našla se i Informacija o obavljenoj žetvi u ovogodišnjoj sezoni.

Najviše potencijalne obradive površine nalazi se u općini Sanski Most a najmanje u Ključu. Iskorištenost je tradicionalno najbolja u Cazinu a ovogodišnja ukupno obavljena žetva skoro je na istom nivou prošlogodišnje. Ono što brine je pad poljoprivredne proizvodnje koja je prema podacima Poljoprivrednog zavoda dovedena na nivo proizvodnje iz 2004.godine. Danas je odobrena procedura za imenovanje članova UO u ustanovama kulture ,donesena Odluka o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina te konačno imenovan Školski odbor Gimnazije u Velikoj Kladuši.

/RTVUSK