Zabranjeno izvođenje ili emitovanje muzike na otvorenom prostoru poslije 23 sata

Biscani.net

Gradsko vijeće Bihaća na današnjoj 13. sjednici usvojilo je Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća.

Usvojenim izmjenama Odluke zabranjeno je izvođenje ili emitovanje muzike putem akustičnih uređaja na otvorenom prostoru poslije 23 sata, dok je korištenje akustičnih uređaja (za emitovanje muzike i govora) na otvorenom prostoru dozvoljeno do 23 sata ako nivo buke ne prelazinivoe propisane zakonskim propisima ili ako imaju ugrađen ograničivač nivoa reprodukcije zvuka propisanih Zakonom o zaštiti od buke.

Kako je istaknuto u posljednje vrijeme Gradskoj upravi,Gradonačelniku i Gradskom vijeću obratio se veći broj građana koji su tražili da se problem prekomjerne buke u ugostiteljskim objektima riješi u što kraćem vremenskom periodu i omogući normalan rad i život građana grada Bihaća.

Gradsko vijeće Bihaća na današnjoj 13. sjednici usvojilo je Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća.Usvojenim izmjenama Odluke zabranjeno je izvođenje ili emitovanje muzike putem akustičnih uređaja na otvorenom prostoru poslije 23 sata, dok je korištenje akustičnih uređaja (za emitovanje muzike i govora) na otvorenom prostoru dozvoljeno do 23 sata ako nivo buke ne prelazi nivoe propisane zakonskim propisima ili ako imaju ugrađen ograničivač nivoa reprodukcije zvuka propisanih Zakonom o zaštiti od buke.Kako je istaknuto u posljednje vrijeme Gradskoj upravi,Gradonačelniku i Gradskom vijeću obratio se veći broj građana koji su tražili da se problem prekomjerne buke u ugostiteljskim objektima riješi u što kraćem vremenskom periodu i omogući normalan rad i život građana grada Bihaća. Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prije samo glasanja obratio se gradskim vijećnicima i pojasnio razloge za predložene izmjene zatraživši podršku vijećnika za Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća

Posted by GRAD BIHAĆ on lunes, 11 de septiembre de 2017

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prije samo glasanja obratio se gradskim vijećnicima i pojasnio razloge za predložene izmjene zatraživši podršku vijećnika za Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...