Zajedničkim projektima u narednom periodu potvrditi odličnu saradnju Grada Bihaća i OS BiH

biscani.net

Dosadašnja uspješna saradnja koju je Grad Bihać imao sa Oružanim snagama BiH nastaviti će se i u narednom periodu kroz realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata, zajedničke obuke i usavršavanja i stavljanja na raspolaganje svih resursa OS BiH u slučaju vanrednih situacija i elementarnih nepogoda. Ocjena je ovo sa današnjeg sastanka bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa Seadom Jusićem, zamjenikom ministrice odbrane BiH i predstavnicima Oružanih snaga BiH smještenih u vojnoj bazi Adil Bešić.

Učesnici današnjeg sastanka istakli su spremnost da se infrastrukturni projekti od obostranog interesa stave u prioritet rada, te je dogovoreno da će predstavnici Grada Bihaća i OS BiH usaglasiti oko zajedničkog projekta uređenja puta prema kasarni Grabež u dužini od 1.510 metara, vrijednog oko 330.000 KM.

„Za Grad Bihać Oružane snage BiH izuzetno su važan partner koji je u proteklim godinama realizirao veliki broj infrastrukturnih projekata od čišćenja kanala za oborinske vode u Račiću, Lohovu, Pokoju i Malom Lugu, deminiranju preko 7,5 km2 minsko sumnjive površine, uređenja puteva na Bugaru i Srbljanima do pomoći i podrške u vanrednim situacijama. Zbog toga smo spremni i odlučni da našu saradnju nastavimo i u narednom periodu kroz partnerske osnove“- istakao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da se razgovaralo i o neperspektivnoj vojnoj imovini na području grada Bihaća koja bi se mogla staviti u funkciju.

Kada je upitanju perspektivna imovina, kasarna na Grabešu i vojna baza Adil Bešić nalaze se na tom spisku i prema riječima zamjenika ministrice odbrane BiH Jusića, pored sanacije puta prema kasarni Grabež OS BiH planiraju i izgradnju vodovodne mreže do kasarne čime bi se uveliko poboljšali uslovi u samoj kasarni Grabež.

„Hvala gradonačelniku Fazliću na podršci i spremnosti da zajednički nastavimo sa projektima od obostranog interesa i značaja. Današnji boravak u Bihaću iskoristio sam da upoznam čelne ljude Grada Bihaća sa procesima u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH koji se odnose na aktiviranje plana za punopravno članstvo u NATO Savezu“- dodao je Jusić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...