Povodom obilježavanja 24.godišnjice formiranja HVO Regije Bihać , danas je u bihaćkim naseljima Vedro Polje i Kralje održano zajedničko druženje bivših pripadnika HVO Regije Bihać. Druženju veteran odbrambeno-oslobodilačkog rata prisustvovao je i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je ujedno i pokrovitelj obilježavanja 24.godišnjice HVO Regije Bihać.

Zahvalivši se bivšim pripadnicima HVO Regije Bihać na zajedničkoj borbi i odbrani grada Bihaća i države BiH sa pripadnicima 5.korpusa Armije R BiH i policije, gradonačelnik Galijašević istakao je da su Bišćani pokazali zajedništvo u najtežim trenutcima , odbranivši zajedno svoj grad i svoju državu BiH.

“ Ponosni smo na našu multietničnost, suživot i zajedništvo i kao gradonačelnik nisam imao dileme i prihvatio sam pokroviteljstvo godišnjice formiranja HVO Regije Bihać . Zajedno su borci HVO, Armije R BiH i policije u ratu branili ovaj grad, a evo vidite i u miru smo zajedno i gradimo naš grad Bihać i to ću činiti sve dok sam gradonačelnik Bihaća, jer sam istinski gradonačelnik svih građana, bez obzira na vjeru i naciju “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

U ime bivših pripadnika HVO Regije Bihać, gradskoj upravi i gradonačelniku Galijaševiću na podršci pri organizaciji oobilježavanja 24.godišnjice HVO Regije Bihać, zahvalio je Franjo Grgić, ratni komadant HVO Regije Bihać, istaknuvši da je za slobodu Bihaća i BiH živote dalo 72 pripadnika HVO Regije Bihać, tri su nestala, a preko 200 boraca je lakše ili teže ranjeno.