U kantonalnoj bolnici u Bihaću sinoć je 19-godišnja djevojka, prilikom ljekarskog pregleda, prijavila da je silovao 21-godišnji muškarac, kazali su za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

“Uposlenici kantonalne bolnice ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću pozvali su policiju jer se ženska osoba iz Cazina (1997.) obratila ljekarima žaleći se da ima određene bolove u stomaku. Nakon toga, utvrdila je da je silovana, te da su bolovi produkt toga“, kazao je za naš portal Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

On ističe da je policija pozvana na lice mjesta, nakon čega je prijavljena muška osoba, također sa područja Cazina (1995.).

“Policija je pronašla tu osobu i lišila je slobode te se u razgovoru sa istim došlo do podataka da je do izvršenja krivičnog djela, najvjerovatnije, došlo u mjestu Donja Koprivna u Cazinu, te da se to dogodilo 1. septembra ove godine”, govori Šiljdedić.

Sa slučajem je upoznat dežurni tužilac koji je naredio ljekarske preglede djevojke, ali i detaljnu istragu koju provodi kriminalistička policija MUP-a Bihać.

/M. Ć./Klix.ba