Zasjedao Kantonalni štab CZ: Utvrditi posljedice šteta usljed suše

vladausk.ba

– Zadužuje se Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da, u saradnji s općinskim službama za poljoprivredu, sagleda posljedice dugotrajnog sušnog perioda na poljoprivrednu proizvodnju i sve prikupljene podatke dostave grado/načelnicima i općinskim štabovima civilne zaštite, kako bi isti mogli preduzimati mjere, radnje i postupke utvrđene Pravilnikom o načinu rada i funkcionisanja štabova i povjerenika civilne zaštite i Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća.

Ovo je zaključak sa danas održanog sastanka Kantonalnog štaba Civilne zaštite kojim je predsjedavao premijer USK Husein Rošić, po funkciji i komandant štaba CZ USK.

– Činjenica je da već neko vrijeme poljoprivredni proizvođači s područja Kantona apeluju da se proglasi elementarna nepogoda zbog sušnog perioda. Prema podacima koje sam dobio niko u gradovima i općinama USK nije reagovao a da bi Kanton proglasio stanje elementarne nepogode neophno je da bar dvije općine proglase na svom području. Zato sam zadužio, od danas, da se krene u procjenu potrebe za proglašavanjem elementarne nepogode, da bi mogli pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu, kazao je mr. Rošić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...