Na danas održanoj konstituirajućoj-izbornoj Skupštini Kantonalne organizacije SDA USK-a u Bihaću izabrano je rukovodstvo i organi Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona.

Jednoglasnom podrškom delegata Skupštine za predsjednika je izabran Jasmin Musić, dok su Mersudin Nanić i Mirsad Alićajić izabrani za potpredsjednike. Izabran je i Kantonalni izvršni odbor od 25 članova.

Članovi Skupštine dali su podršku radu Vlade Unsko-sanskog kantona koju predvodi Nijaz Hušić, nakon što ih je premijer informirao o aktuelnim pitanjima, radu Vlade i pripremljenom budžetu za 2024. godinu.

Skupštini i novoizabranom rukovodstvu Kantonalne organizacije obratio se Mirsad Mujić, potpredsjednik SDA, čestitajući na završenom izbornom procesu koji je protekao u fer i demokratskoj atmosferi. Gost današnje Skupštine bio je i Asim Mekić, načelnik općine Busovača i predsjednik KO SDA SBK.

KO SDA USK zahvaljuje se svim članovima Stranke demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu koji su uzeli učešće u izbornom procesu i dali doprinos jačanju struktura i kapaciteta Stranke kako u svim općinama i gradovima, tako i u kantonalnim organima Stranke.