66-godišnja žena, čije ime nije objavljeno, živi sama sa dve unuke u Hjustonu. Sa gostinjskom sobom i velikim srcem, ponudila je mjesto za spavanje Tomasu Smitu, koji nije imao gdje da spava.

Svi u kući su otišli na spavanje ili je žena to mislila, kada se probudila zbog nečega što je radio Smit, odmah poslije 1 ujutru.

Prema KPRC televiziji, Smit je rekao da je čuo neki prasak zbog koga je iskočio iz kreveta, ali očigledno to nije probudilo ženu i njene unuke. Smit je pretpostavio da neko pokušava da provali unutra, ali uskoro je shvatio da to nije slučaj. Kada je otvorio vrata vlasničine spavaće sobe, vidio je šta je na njoj i brzo je reagovao.

Dim je preplavio kuću jer je eksplozija na tavanu uzrokovala požar. Brižljiva baka bila je još u krevetu, ali je na nju pao dio plafona nakon eksplozije. Smit je požurio da raščisti ruševinu i da je izvuče iz kreveta i kuće na sigurno, ali djevojke su ostale zaglavljene unutra.Heroj beskućnik rizikovao je velike temperature i potencijalno gušenje dimom kako bi se vratio unutra da spasi djevojčice od 8 i 10 godina iz kreveta.

Sa djecom u rukama, on je hrabro izašao na prednja vrata, ujedinjujući baku i unuke.

Čudom, svi koji su bili u kući uključujući i Smita izašli su iz kuće nepovrijeđeni, iako je sve u kući spaljeno i uništeno. Nakon 40 godina baki je sve izgorjelo pred očima, ali su ona i unuke bile žive i zdrave. I sve to zahvaljujući tome što je željela da pomogne nekome, za koga se ispostavilo da se odmah odužio i to na nevjerovatan način.

I dok mnogi ljudi ne bi ni razmišljali da pozovu beskućnika u svoj dom noću, zbog brige za sopstvenu bezbijednost, možda je ova žena slušala neko svoje unutrašnje čulo. Da on nije bio tu, vatra bi se brzo raširila i možda bi čak izazvala povrede i smrt. Ova iznenađujuća situacija je dokaz da blagoslov ponekada dolazi na najneočekivaniji način.

Izvor: kurir.rs