Jednog sasvim običnog dana u Fresnu, u Kaliforniji, Jenine-Lacette DShazer je uočila čovjeka na ulici sa svojim malenim psom koji je prosio. Odmah je znala šta mu treba, te je donijela deku, hranu, te toalet papir iz svog auta i lično mu dala.

Čovjek se uljudno zahvalio za pomoć. Poslije se predstavio kao 60-godišnji James Herbert, a psa je nazvao Baby. Pored svega toga, Jennine je rekao nešto što je u potpunosti slomilo njeno srce. Nešto tužnije nije čula u svom životu…

Naime, sa psom je proveo dugo godina. Radio je kao farmer i mehaničar, ali nakon gubitka posla je bio primoran moliti za pomoć na ulicama. U takvim uslovima života je saznao da je obolio od raka, te da mu je osalo svega 2 mjeseca života. Jedina želja koju je imao pred smrt je da neko udomi njegovog psa.

Jennine je odlučila pomoći, ne samo psu, već i njemu, te je platila motel u kojem je proveo svoje posljednje dane. Na svu sreću, Boby je svoj novi dom pronašao kod Stephanie Walker i njene porodice. Tamo se upoznao sa svojom novom prijateljicom, te su se odmah zavoljeli.

Ova porodica ima još pasa i obožavaju ih. To je upravo ono što je Clifford želio za svog psa. Vjerujemo da bi bio ponosan.(virealno.com)