Modna kreatorka Karolina Herrera izazvala je priličnu debatu u modnoj industriji svojom smjelom tvrdnjom da se nošenje traperica nakon 30. godine i njegovanje duge kose nakon 40. smatra “bez klase”. Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Herrera-ina primjedba potaknula je žustru raspravu o odjeći koja odgovara dobi i osobnom stilu.

Ova 84-godišnja modna dizajnerica porijeklom iz Venezuele zrači nepogrešivom elegancijom i gracioznošću bez napora koja je postala sinonim za njen modni brend već više od tri desetljeća. Njen izvanredan put do vrha visoko konkurentske modne industrije započeo je lansiranjem njenog brenda u New Yorku. Sada Karolina ima uglednu modnu kolekciju, brendiranu liniju, izuzetne parfeme i modne dodatke. S mnogo trgovina diljem svijeta, njen posao generira milijarde dolara prihoda.

I mini suknje su za mlade djevojke

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada. Naglašava važnost njegovanja osobnog stila nakon dostizanja određenih godina: “Ne vjerujem u trendove jer trendovi čine da izgledate kao da nosite uniformu. Kad se pojavi neki odjevni predmet – odjednom svi izgledaju isto.”

Dizajnerica kaže: “Nikada ne nosite mini suknje. Mini suknja je za mlade djevojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kad sam bila u kasnim 40-ima ili ranim 50-ima.” Također vjeruje da nošenje traperica nakon 30. “ne izgleda kako treba”, što je izazvalo priličnu reakciju njenih kolegica.

Dizajnerica smatra da samo mlade žene trebaju imati dugu kosu

Karolina vjeruje da žene starije od 40 godina trebaju imati kratku kosu, inače izgledaju “bez klase”. Objasnila je: “Žena mora dostojanstveno stariti, a ne pokušavati biti u godinama u kojima nije, ili će izgledati smiješno. Vidim mnoge žene na ulici i, s leđa, izgledaju vrlo lijepo sa svojom dugom kosom i svojim malim suknjama. Ali kad se okrenu – aargh, one su tako stare!”

Iako Karolina ne savjetuje dugu kosu u 40-ima, poznate ličnosti poput Jennifer Lopez, Nicole Kidman ili Angelina Jolie i dalje izgledaju zapanjujuće s dugom kosom, i teško je ne složiti se. Najvažnije je da se osjećate ugodno u svom tijelu i volite ono što vidite u ogledalu.

Ovladavanje osobnim stilom nije tako teško kao što se čini. Iako moda ima mnogo pravila, ne morate ih slijediti. Međutim, možda biste željeli pogledati uobičajene modne greške koje većina žena čini.

(krstarica)