Svakodnevno viđamo ljude sa slušalicama u ušima dok šetaju, voze bicikl i slično, no nisu svjesni opasnosti u koju se pri tome upuštaju. 16-godišnji Bradley Willoughby, je na najgori način naučio zašto više nikada ne bi smio nositi slušalice ispod kacige dok vozi motor.

Dok je na porodičnom imanju vozio motor, izgubio je kontrolu nad njim i isjekao se žicom od slušalica po cijelom tijelu. Žica je također obmotala i njegov vrat, te ju je poslije bilo nemoguće skinuti, a to ga je moglo koštati glave, ali doslovno.

Bradley je helikopterom prevezen u Cairns Hospital bolnicu. Niko nikada ne bi pomislio da bi par slušalica uzrokovao takvu štetu. No, uzimajući u obzir da su žice metalne, rizik od opasnosti nam je svakako jasniji.

Bradley je imao dvije operacije nakon kobne nesreće – jednu za svoje noge, drugu za vrat. Njegova majka je izjavila da će mu biti potrebni mjeseci da bi se u potpunosti oporavio. Ovom pričom žele osvijestiti sve ljude o opasnosti koja vreba iz slušalica ukoliko se nesavjesno koriste.

Upozorite svoje prijatelje na vrijeme!