Danas se održava sjednica Gradskog vijeća, na samom početku ove sjednice interesatno je da je vijećnik Sej Ramić iskoristio svoje pravo na vijećničko pitanje te postavio pitanje direktno gradonačelniku Šuhretu Fazliću o zahtjevu “bijelog kruha” kojeg je pokrenuo bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Gradonačelnik Fazlić je na kraju vijećničkih pitanja izišao za govornicu i odgovorio na, između ostalih, i ovo pitanje vijećnika Ramića te potvrdio da je jučer potpisao ovaj zahtjev, smatrajući da će Grad Bihać izbjeći mnogo veće financijske gubitke u budžetu, ukoliko ovaj zahtjev ospori na bilo koji način, saznaje biscani.net portal.

“Ja sam to zatezao sve do jučerašnjeg dana, čekajući da će bivši gradonačelnik možda naći posao, s obzirom na to da je bilo nekih kombinacija, međutim nije dobio posao, te sam na kraju morao potpisati. Jednostavno, on ima zakonsko pravo na to. Da nisam potpisao, gradski budžet bi imao veću štetu, jer bi on to pravo dobio sigurno sudskim putem, zatezna kamata je 12 posto, pa bi to ispalo puno više nego što je sada i smatrao sam da je ovo isplativije rješenje”, pojasnio je Fazlić svoju odluku.

Pratite sjednicu Gradskog vijeća online klikom OVDJE !